Pegasus classic | essential | elite

Dieci roterende verreikers evolueren technologisch om het werk op de bouwplaats gemakkelijker te maken. Hier is de nieuwe Pegasus-serie, bestaande uit 9 modellen en 3 verschillende lijnen: Essential, Classic en Elite.

Altijd attent op de behoeften van nieuwe klanten, heeft de afdeling Onderzoek & Ontwikkeling van Dieci in 2 jaar tijd het Easy Tech System ontwikkeld, een breed scala aan functies die het leven van operators gemakkelijker maken.

Niet alleen bieden ze buitengewone laad- en reikwijdtecapaciteiten en operationele dekking tot 2350 vierkante meter, geproduceerd door de continue rotatie van de toren, de nieuwe Pegasus-modellen garanderen nu ook een grotere productiviteit, prestaties, veiligheid, comfort en veelzijdigheid.


EASY TECH SYSTEEM

DIGITALE BESTURING, MEER INTUÏTIEF VOERTUIG

Met als doel een eenvoudig en intuïtief voertuig aan te bieden, zijn de bedieningselementen in de cabine opnieuw georganiseerd, waarbij de essentiële en meest gebruikte elementen op het analoge dashboard zijn geplaatst en geavanceerde functies op een digitaal display zijn geïmplementeerd.

Naast de standaardindeling per type kunnen de functies worden aangepast door de gebruiker.

NIEUWE SOFTWARE, AANGEPASTE ELEKTRONICA

De nieuwe beheersoftware, nu volledig ontwikkeld door Dieci-specialisten en aangepast aan de nieuwe Pegasus, verhoogt exponentieel het niveau van elektronische kwaliteit tot automobielstandaarden.

Naast eenvoudigere en intuïtievere bediening, wordt de beweging van het voertuig en de arm intelligent beheerd, waardoor het werk wordt vereenvoudigd en de productiviteit wordt verhoogd.

 • Feedback-besturing van de beweging: intelligent beheer van alle voertuigbewegingen voor verbeterde operationele efficiëntie.
 • De beweging van de arm wordt automatisch beheerd door de besturingseenheid volgens de 6 selecteerbare werkmodi: Zacht, Zwaar, Normaal, Eco, Muur en Vloer.

COMFORT EN ZICHTBAARHEID

VEELZIJDIGHEID EN VEILIGHEID

Rationalisatie toegepast op de bedieningselementen heeft geleid tot de installatie van een dubbele weergave voor digitaal bedieningsbeheer op de nieuwe Pegasus:

 • een 4,3-inch display gewijd aan de rijfuncties van het voertuig;
 • een 12-inch multitouch display gewijd aan de functionele status van het voertuig en de arm, om de meest geavanceerde functies te beheren.

De bedieningsschermen van de weergave, die verschillen in reismodus of bij de steunpoten, bieden intuïtieve weergave en aanpassing:

 • werkmodus
 • lichtscherm
 • werkdiagram (belasting en positie)
 • steunpoten
 • zwaartepunt

De weergave bevat ook bedieningselementen voor Bluetooth-connectiviteit met de telefoon, automatische airconditioning en luchtrecirculatie.

VERSATILITY AND SAFETY

Er kunnen zes verschillende werkmodi worden geselecteerd via het display:

Normaal: een modus die een balans biedt tussen soepelheid en snelheid van bediening;
Zacht: een werkmodus met soepele en langdurige bewegingen, nuttig voor het hanteren van fragiele ladingen in open omgevingen;
Zwaar: een werkmodus voor fasen waarin snelle bewegingen en snelheid vereist zijn;
Eco: een modus waarmee alleen met de joysticks kan worden gewerkt, zonder de pedalen te gebruiken; het voertuig zal alleen de snelheid van de dieselmotor verhogen wanneer dat nodig is;
Muur: een modus waarmee de verticaliteit van het materiaal behouden blijft tijdens het stijgen en dalen.
Vloer: een modus waarmee de horizontale positie van de lading behouden blijft.

WERKMODUS

Er kunnen zes verschillende werkmodi worden geselecteerd via het display:

 • Normaal: een modus die een balans biedt tussen soepelheid en snelheid van bediening;
 • Zacht: een werkmodus met soepele en langdurige bewegingen, nuttig voor het hanteren van fragiele ladingen in open omgevingen;
 • Zwaar: een werkmodus voor fasen waarin snelle bewegingen en snelheid vereist zijn;
 • Eco: een modus waarmee alleen met de joysticks kan worden gewerkt, zonder de pedalen te gebruiken; het voertuig zal alleen de snelheid van de dieselmotor verhogen wanneer dat nodig is;
 • Muur: een modus waarmee de verticaliteit van het materiaal behouden blijft tijdens het stijgen en dalen.
 • Vloer: een modus waarmee de horizontale positie van de lading behouden blijft.

ANTI-KANTELSYSTEEM

Verhoogde veiligheid mede dankzij het nieuwe geavanceerde anti kantelsysteem, gebaseerd op dynamische berekening van werklasten op basis van de geïnstalleerde apparatuur.


AUTOMATISCHE APPARATUURHERKENNING

Geen handmatige handelingen vereist, vooraf geselecteerde belastingsdiagrammen voor eenvoudige bediening en maximale veiligheid.

GEMAKKELIJK WERKSYSTEEM

Het werkgebied past zich automatisch aan op basis van de positie van de stempels.

Laadgrafiek zichtbaar op het display.

Bij een overbelasting stopt het systeem alle belastende bewegingen.

Bekijk in 360°

Klik en ontdek alle specificaties

De Classic Line omvat de Pegasus-telescoopkranen met 360° continue rotatie: nieuwe synergieën tussen draagvermogen, hijsen en technologische oplossingen, ideaal voor gebruikers die een veelzijdige, hoogwaardige machine nodig hebben in alle werkomstandigheden.

De Essential Line omvat de Pegasus-telescoopladers met 400° niet-continue rotatie: speciaal ontworpen voor de verhuurmarkt en voor iedereen die behoefte heeft aan een essentiële, betrouwbare en intuïtieve telescooplader. De twee nieuwe Pegasus Essential-telescoopladers beschikken over geavanceerde technologische oplossingen, ideaal om het dagelijkse werk gemakkelijker, veiliger en productiever te maken.

De Elite Line combineert het potentieel van het Classic-assortiment met geavanceerde technologische functies van het Easy Tech System, ontworpen om het gebruiksgemak, de efficiëntie, het comfort en de veiligheid exponentieel te vergroten. Het biedt constructieprofessionals verbeterde prestaties bij alle hanteringsactiviteiten.

Technische specificaties: