Krone Swadro TS 970

De Krone Swadro TS 970 is een zijafleg hark met een enorme slagkracht. Deze hark is uitgerust met drie harkelementen die schuin achter elkaar gemonteerd zijn. Bij een enkel zijzwad wordt hiermee een werkbreedte bereikt van 9.70 meter.

Getrokken hark met drie elementen en zijafleg

Bij een dubbel zijzwad is dan een werkbreedte van bijna 20 meter mogelijk. De TS 970 is hiermee een echte capaciteitsmachine, snel in het werk en stabiel op de weg met een groot transportonderstel. Uiteraard voorzien van cardanisch opgehangen harkelementen, duramax curvebaan, Jet-effekt en elektrisch instelbare werkdiepte.

De werkdiepte instelling van de Krone Swadro TS 970

Wisselende werkomstandigheden vereisen vaak direct een aanpassing van de werkdiepte. Tijdens het rijden kan dat met behulp van weerbestendige elektrische stelmotoren, die door de bestuurder via een elektrische bedieningsterminal worden ingesteld. De werkdiepte van elk element is via een schakelaar afzonderlijk instelbaar en kan op het display worden afgelezen.

Hydraulisch klapbaar zwaddoek

Het zwaddoek van de Swadro TS 970 van Krone kan (optioneel) hydraulisch in een wachtpositie worden geheven. Daardoor kan het zwaddoek bij dubbel zwadafleg eenvoudig en comfortabel worden geheven. Dit voorkomt vervorming van het aanliggende zwad en verhoogt de effici├źntie van volgende oogstmachines. Bij het in de transportstand klappen van de harkelementen wordt het zwaddoek automatisch mee ingeklapt, waardoor de transporthoogte onder 4 meter blijft. Bij het wisselen naar de werkstand klapt het automatisch in de vorige positie terug.

De gedwongen fuseebesturing

Met behulp van een hydraulische cilinder op de aanbouwbok (afb. links) kan de stuuruitslag van het transportonderstel (afb. rechts) eenvoudig worden versteld. De fuseebesturing geeft een optimaal naloopgedrag en uitstekende wendbaarheid.

Draaisnelheid van de harken van de Swadro TS 970

Om uit 9,70 m werkbreedte een schoon zijzwad te maken, moet alles kloppen. Om die reden heeft de Swadro TS 970 verschillende rotordiameters met verschillende toerentallen. De voorste rotor is met 10 tandarmen uitgerust, terwijl de middelste en achterste rotoren beide beschikken over 13 tandarmen. De voorste en middelste rotoren hebben een hogere omtreksnelheid. Dat resulteert in een betere gewasstroom. De langzamer draaiende achterste rotor is met vijf dubbele tanden per arm uitgerust, daar deze meer massa moet verplaatsen en tevens voor de zwadvorming verantwoordelijk is.

De transportstand

De drie elementen kunnen snel in transportstand worden gebracht. Omdat de diameter van het middelste harkelement onder 3,00 m ligt, hoeven de tandarmen niet te worden ingeklapt.

ModelWerkbreedte (cm)Midden / ZijTandarmen
Swadro TS 970970Zij10/13/13

Afbeeldingen