Bromach pakt uit met nieuwe Redrock machines op ATH

Gepubliceerd op: 7 september 2022

Bromach introduceert op Agrotechniek Holland (ATH) te Biddinghuizen een aantal nieuwe Redrock machines. De nieuwe hoogwaardige diepladers, kippers en dumpers die aan het Redrock gamma van Bromach worden toegevoegd, zijn van 14 t/m 17 september op de beurs te bezichtigen op stand 2.21.

Redrock is een Noord-Ierse fabrikant van een compleet programma voertechniek, mestverwerking en silagetechniek. Op het vaste land van Europa is Redrock vooral bekend door de alom bekende kuihappers, de peddelvoermengwagen en de mestpompen. Daarnaast produceert Redrock ook nog een lijn grasvorken, silagetrailers en mesttanks.

Bromach importeert al sinds 1988 Redrock producten uit Noord-Ierland en voegt daar nu de volgende machines aan toe:

Redrock “high quality” diepladers

Deze diepladers hebben een laad-/draagvermogen van 18 t/m 25 ton en zijn bedoeld voor het gebruik in de landbouw en wegenbouw. De lengte van het laadbed varieert tussen de 6,4 en de 7,0 meter, optioneel kan het bed echter ook verlengd worden. Door middel van hydraulische oprijplaten kan er snel geladen en gelost worden. Er kan gekozen worden tussen een tandem of een tridem onderstel waarbij een gestuurde as optioneel is. Standaard zijn de diepladers voorzien van een geveerde dissel aanwezig voor een optimaal rijcomfort.

Redrock “halfpipe” kippers

De “halfpipe” is een zwaar gebouwde kipper, ontworpen om aan de hoogste eisen te voldoen. De kipperbiedt maximale ondersteuning en stabiliteit voor zware ladingen. Alle kippers hebben een geveerde dissel voor meer rijcomfort voor de bestuurder, maar ook om stress op de trekhaak te verminderen. De kippers zijn in drie types verkrijgbaar, met 16, 18 of 20 ton laadvermogen. Met als standaard bij de 18 en 20 tonner een vloer en wanddikte van 8mm. Optioneel kan er uiteraard voor Hardox gekozen worden.

Redrock dumpers

Voor de zwaarste klussen zijn de zwaarste dumpers nodig. Redrock dumpers zijn voorzien van een innovatieve neerklapbare achterklep. Hierdoor wordt de laadvloer tijdens het kippen verlengd waardoor de lading tijdens het kippen niet onder de kipper valt. Hierdoor wordt het kippen eenvoudiger en veiliger. De veiligheid wordt ook verbeterd door het unieke Redrock Weight Transfer System, dat het gewicht van de lading verplaatst naar de achteras. Het gewicht op de trekhaak van de tractor wordt blijft hiermee gelijk. De dumpers zijn verkrijgbaar tussen de 14 en 24 ton laadvermogen. Met een bodem dikte van 10 mm zijn deze dumpers uitermate goed geschikt om puin en zware grondstoffen mee te vervoeren. Redrock dumpers zijn uitgevoerd met verticale ondersteuning van de bak, deze is geïntegreerd in het chassis. Dit om een hoogst mogelijke stabiliteit te bieden. Alle dumpers zijn standaard uitgerust met een geveerde dissel, voor meer rijcomfort en een langere levensduur. Optioneel kan er ook voor Hardox gekozen worden.

Joost Minderhoud, bedrijfsleider Bromach: “Deze robuuste machines zijn al langere tijd in de UK beschikbaar. Bromach is blij ze aan het Redrock gamma te kunnen toevoegen en ook op de Nederlandse markt te kunnen introduceren. Hiermee kunnen we voldoen aan de hoogste eisen van de markt.”

Bij vragen kunt u contact opnemen met Bromach B.V.: 0513 481 070

Meer nieuws

Bromach lanceert nieuwe webshop met directe toegang tot ruim 50.000 machineonderdelen

4 juni 2024

Bromach, dé expert in import en export van landbouwmachines, breidt haar serviceverlening verder uit met de lancering van een gloednieuwe…

Lees meer >

Maak van 1 jaar 2

14 maart 2024

1 JAAR GARANTIE EXTRA KRONE garantieverlenging Wanneer u een nieuwe KRONE-maaier, -schudder of -hark* aanschaft bij Bromach voor 31 mei…

Lees meer >

Messcherpe aanbieding: SILOKING vijzelmessen

10 januari 2024

Bel naar 0513-481073, mail naar magazijn@bromach.nl, of reageer via de website: http://tinyurl.com/2p83rvza Let op: actie geldig t/m 29 februari 2024!

Lees meer >

Vraag de prijslijst aan

Bromach_Prijslijst_2022