‘Door de luchtvering en vierwielbesturing rijdt de Siloking heel comfortabel’

Gepubliceerd op: 4 mei 2021

Loonvoermengbedrijf Hekman voert tweeduizend koeien per dag met Siloking Selfline 4.0 system 500+ 2519-22

De broers Luuc en Jan Henk Hekman zijn eigenaren van Loonvoermengbedrijf Hekman in het Overijsselse Rheeze. Om dagelijks hun vaste klantenkring van vijftien melkveehouders te bedienen, schaften ze in 2017 de Siloking Selfline 4.0 system bij Bromach aan. Deze zelfrijdende voermengwagen bevalt ze zo goed dat er inmiddels een nieuwe in bestelling staat.

De broers Hekman leggen dagelijks ruim honderd kilometer af om in totaal tweeduizend stuks vee te voeren. “Boeren besteden het voeren steeds vaker uit. Ze hoeven daardoor niet te investeren in de juiste apparatuur en het scheelt ze veel tijd. Voeren kost al gauw één tot anderhalf uur per dag,” vertelt Luuc Hekman. Samen met zijn broer Jan Henk startte hij in 2009 Loonvoermengbedrijf Hekman in het Overijsselse Rheeze. “We hebben een vaste klantenkring van vijftien melkveebedrijven. Dagelijks zijn we hier van 6.00 tot 16.00 uur mee bezig. Voeren gaat natuurlijk altijd door, zeven dagen per week, 365 dagen per jaar. Daarom hebben we ook enkele parttime medewerkers die ons helpen.”

Oneffen terreinen en paden
Een aantal jaar geleden schaften Luuc en Jan Henk de Siloking Selfline 4.0 system 500+ 2519-22 bij Bromach aan. “We hadden er weleens van gehoord, maar waren er verder niet bekend mee,” vertelt Luuc over de eerste kennismaking met de zelfrijdende voermengwagen. “Ik had destijds rugklachten en zocht vooral naar een comfortabele voermengwagen. Maar alles wat we zagen, was niet wat we voor ogen hadden. Tot onze servicemonteur Henri Niezink ons op de Siloking wees.”

Luuc en Jan Henk zagen de voermengwagen aan het werk en mochten twee weken lang een demomodel uitproberen. “Dat beviel super, we waren meteen om. De Siloking is luchtgeveerd, dat gaf voor ons de doorslag. We rijden dik honderd kilometer per dag en daarbij doen we natuurlijk geen strakke snelwegen aan. We rijden vooral over achterafpaden en op erven, in en om de stallen. Dankzij de luchtvering kan de Siloking goed overweg met deze oneffen terreinen en wegen. Door de vierwielbesturing is hij bovendien heel wendbaar. Hij rijdt snel en comfortabel.”

Ook over de hoogte is goed nagedacht. Met een bouwhoogte van iets meer dan drie meter komt de Siloking iedere stal binnen. Desondanks heeft hij een flinke uitkuilhoogte van meer dan vijf meter. “Wat ons ook goed bevalt, is de luxe uitvoering,” gaat Luuc verder. “Er zit een fijne bediening in. En het is een Duits merk, dus het is een heel degelijke wagen.”

Aandrijving zonder V-snaren
De Hekmannen hebben bij Bromach inmiddels een nieuwe Siloking in bestelling staan. Luuc: “We zijn vier jaar en ruim elfduizend draaiuren verder en de wagen is ons altijd goed bevallen. In het najaar ruilen we deze in voor een nieuwe Siloking.” Ze gaan voor dezelfde specificaties: een Selfline 4.0 system 500+ 2519, met een inhoud van 22 kuub en een maximumrijsnelheid van 50 kilometer per uur. “We hebben veel klanten op een dag, dus die snelheid hebben we echt nodig.”

De nieuwe uitvoering van de Siloking Selfline is op enkele punten verbeterd. Op de vijzels is een derde snelheid gezet, zodat de mengsnelheid straks in drie trappen instelbaar is, in plaats van twee. De ruimte rondom de motor is in de nieuwe uitvoering afgesloten met kappen. Daardoor krijgen stof en andere rommel geen kans om bij de motor te komen. “De grootste verbetering is voor ons de aandrijving,” vertelt Luuc. “Bij de huidige Siloking verloopt de aandrijving van de opvoerband via V-snaren. Die gaan nog weleens stuk. Dat euvel heeft Bromach bij Siloking aangekaart en daar is het bedrijf mee aan de slag gegaan. In de nieuwe uitvoering is de aandrijving korter en wordt er geen gebruik meer gemaakt van V-snaren. Een sterke vooruitgang. Het is fijn om te merken dat de dingen waar je tegenaan loopt ook daadwerkelijk aangepakt worden. Dat geeft veel vertrouwen.”

Vraag hier de Siloking brochure aan

Meer nieuws

Bromach lanceert nieuwe webshop met directe toegang tot ruim 50.000 machineonderdelen

4 juni 2024

Bromach, dé expert in import en export van landbouwmachines, breidt haar serviceverlening verder uit met de lancering van een gloednieuwe…

Lees meer >

Maak van 1 jaar 2

14 maart 2024

1 JAAR GARANTIE EXTRA KRONE garantieverlenging Wanneer u een nieuwe KRONE-maaier, -schudder of -hark* aanschaft bij Bromach voor 31 mei…

Lees meer >

Messcherpe aanbieding: SILOKING vijzelmessen

10 januari 2024

Bel naar 0513-481073, mail naar magazijn@bromach.nl, of reageer via de website: http://tinyurl.com/2p83rvza Let op: actie geldig t/m 29 februari 2024!

Lees meer >

Vraag de prijslijst aan

Bromach_Prijslijst_2022