Krone en Lemken presenteren autonoom systeem

Gepubliceerd op: 2 mei 2022

Alpen/Spelle, in maart 2022 – Combined Powers – Onder deze naam presenteren Krone en Lemken een conceptstudie van een autonome zelfrijdende trekker “VTE”, bestaande uit een aandrijfunit in combinatie met diverse werktuigen. De innovatieve studie onderzoek, dat door beide fabrikanten wordt gedefinieerd als een toekomstige aanvulling op bestaande werkzaamheden, is vorig jaar met succes getest op diverse werkzaamheden waaronder cultiveren, ploegen, zaaien, maaien, schudden en harken.

Bij het ontwerp van de VTE hebben Lemken en Krone zich gericht op het vermogensbehoefte van de bovengenoemde werkzaamheden. De conceptstudie heeft een dieselelektrische aandrijving met een totaal vermogen van 170 kW (230 pk). Het vermogen wordt elektrisch overgebracht op de rijaandrijving en de aftakas. De werktuigen zijn via een driepunts hefinrichting aan de aandrijfunit gekoppeld. Het trekkende voertuig heeft uitgebreide sensorsystemen die de omgeving en de werktuigen bewaken, met de focus op een veilige werkinzet met optimale arbeidsresultaten. De unit wordt bediend en bewaakt via mobiele apparaten, werkbonnen en data worden verzonden via een communicatiemodule en de bekende Agrirouter dataverwerking.

Bijzonderheid van de autonome trekker: Bij het ontwerpen van het project lag de focus op het optimaalst haalbare werkresultaat in alle omstandigheden; daarom bestuurt het werktuig ook de trekker. Het werktuig en de aandrijfunit fungeren als een slim, homogeen systeem. De communicatie en interactie tussen werktuig en aandrijfunit is gebaseerd op de jarenlange ervaring van Krone en Lemken op het gebied van ISOBUS en TIM, zodat alle relevante informatie zonder uitzondering kan worden uitgewisseld tussen het werktuig en de aandrijfunit.

Verdere voordelen van de Combined Powers conceptstudie: Met de inzet van de VTE willen Krone en Lemken ook een duurzaam antwoord bieden op het dreigende tekort aan arbeidskrachten in de landbouw. In plaats van lange werkdagen op het land door te brengen, kan de landbouwer, als systeembeheerder, zich in de toekomst concentreren op het regelen van de VTE, die een consistente, nauwkeurige kwaliteit van de werkzaamheden levert. Door het breed scala aan toepassingen kan de machine het hele jaar door over een zeer lange periode worden gebruikt. Lemken en Krone zullen de VTE dit seizoen ook intensief testen onder verschillende bedrijfsomstandigheden en de dialoog aangaan met boeren en loonwerkers.

Meer informatie te vinden via: www.combined-powers.com

Meer nieuws

Maak van 1 jaar 2

14 maart 2024

1 JAAR GARANTIE EXTRA KRONE garantieverlenging Wanneer u een nieuwe KRONE-maaier, -schudder of -hark* aanschaft bij Bromach voor 31 mei…

Lees meer >

Messcherpe aanbieding: SILOKING vijzelmessen

10 januari 2024

Bel naar 0513-481073, mail naar magazijn@bromach.nl, of reageer via de website: http://tinyurl.com/2p83rvza Let op: actie geldig t/m 29 februari 2024!

Lees meer >

Video: Siloking TruckLine eTruck in actie

22 december 2023

Duurzaamheid wordt vandaag de dag een steeds groter thema. De familie Hulter koos daarom al eerder voor een investering in…

Lees meer >

Vraag de prijslijst aan

Bromach_Prijslijst_2022