State-of-the-art technologie in de nieuwe zelfrijdende voermengwagen van SILOKING

Gepubliceerd op: 2 februari 2021

Met de “Best of FIVE“ –strategie, vijf jaar na de introductie van de SILOKING SelfLine 4.0, presenteert SILOKING de volgende ontwikkelingsstap voor alle zelfrijders. Het programma bestaat door de toevoeging van de 300+ uit vijf lijnen. Door deze vijf productlijnen is er voor iedere veehouder en iedere behoefte een passende machine leverbaar. De ontwikkelingen zijn gebaseerd op de ervaring van ruim 2.500 geproduceerde zelfrijders. En richt zich tegelijkertijd nog meer op de drie kenmerken van professionele voertechniek: duurzaamheid, intelligentie en digitalisering.

Duurzaamheid door een lange levensduur
Voortdurende ontwikkeling en gerichte modificaties als onderdeel van de “Best of FIVE“ – strategie hebben het mogelijk gemaakt om de levensduur van de machines te verlengen.

“Door de continue intensivering en de verlengde levensduur van onze zelfrijdende voermengwagens op veehouderijbedrijven, hebben we de winstgevendheid met 50% verhoogd” legt verkoopleider Sascha Behrend van SILOKING uit. 

De ontwikkelingen bestaan uit de volgende componenten:

  • De mengkuip is standaard uitgevoerd van dikker staal en tevens wordt op verschillende modellen standaard gewerkt met het slijtvaste SILONOX in de mengkuip
  • Standaard is de nieuwe capaciteitsfrees gemonteerd, voor beter structuur behoud en meer capaciteit.
  • Standaard zijn alle SILOKING voermengwagens uitgerust met een hoogwaardige rubber opvoerband.
  • Alle zelfrijdende voermengwagens zijn standaard uitgerust met mengvijzels met een variabel toerental, met 15 tot 55 toeren per minuut, schakelbaar in 3 trappen.

Intelligentie en netwerken aan boord
Slimme voertechniek staat bij SILOKING al jaren hoog in het vaandel. Nieuwe SILOKING assistentiesystemen ondersteunen de chauffeur bij zijn dagelijkse werkzaamheden met de voermengwagen, van het laden en mengen tot het lossen van de machine. Zo mengt de zelfrijdende voermengwagen het rantsoen automatisch na het laden, ook zonder chauffeur op de stoel blijven de mengvijzels draaien. Zodra de ingestelde namengtijd is bereikt, schakelen de mengvijzels automatisch uit.

“Moderne zelfrijdende voermengwagens beschikken over diverse netwerken en vereenvoudigen digitale arbeid. De bedrijfsleider of veehouder ontvangt cruciale informatie over de machine en het gevoerde rantsoen direct op zijn laptop of smartphone” aldus Productspecialist Dr. Philipp Twickler van SILOKING.

Meer nieuws

Hartelijk welkom bij de KRONE Graslanddemo!

24 juli 2023

Donderdag 31 augustus om 19.00 uur Op het terrein van Fam. Rotteveel in Ursem Oosternotweg 9, 1646 WL Ursem (N-H) …

Lees meer >

AFGELEVERD: DIECI machines. Ontdek ook jouw perfecte DIECI machine!

13 juni 2023

Op zoek naar hoogwaardige machines voor landbouw, bouw en industrie? Maak kennis met DIECI, hét Italiaanse merk dat al sinds 1962 kwaliteit en duurzaamheid levert! Als importeur voor Nederland staat Bromach klaar om dé perfecte machine te leveren!

Lees meer >

AFGELEVERD: Krone BiG Pack 1290 HDP-VC

6 juni 2023

Deze pers o.a. voorzien van een 51 st messenbak om zeer kort te kunnen snijden en op een vergroot tandemstel…

Lees meer >

Vraag de prijslijst aan

Bromach_Prijslijst_2022