State-of-the-art technologie in de nieuwe zelfrijdende voermengwagen van SILOKING

Gepubliceerd op: 2 februari 2021

Met de “Best of FIVE“ –strategie, vijf jaar na de introductie van de SILOKING SelfLine 4.0, presenteert SILOKING de volgende ontwikkelingsstap voor alle zelfrijders. Het programma bestaat door de toevoeging van de 300+ uit vijf lijnen. Door deze vijf productlijnen is er voor iedere veehouder en iedere behoefte een passende machine leverbaar. De ontwikkelingen zijn gebaseerd op de ervaring van ruim 2.500 geproduceerde zelfrijders. En richt zich tegelijkertijd nog meer op de drie kenmerken van professionele voertechniek: duurzaamheid, intelligentie en digitalisering.

Duurzaamheid door een lange levensduur
Voortdurende ontwikkeling en gerichte modificaties als onderdeel van de “Best of FIVE“ – strategie hebben het mogelijk gemaakt om de levensduur van de machines te verlengen.

“Door de continue intensivering en de verlengde levensduur van onze zelfrijdende voermengwagens op veehouderijbedrijven, hebben we de winstgevendheid met 50% verhoogd” legt verkoopleider Sascha Behrend van SILOKING uit. 

De ontwikkelingen bestaan uit de volgende componenten:

  • De mengkuip is standaard uitgevoerd van dikker staal en tevens wordt op verschillende modellen standaard gewerkt met het slijtvaste SILONOX in de mengkuip
  • Standaard is de nieuwe capaciteitsfrees gemonteerd, voor beter structuur behoud en meer capaciteit.
  • Standaard zijn alle SILOKING voermengwagens uitgerust met een hoogwaardige rubber opvoerband.
  • Alle zelfrijdende voermengwagens zijn standaard uitgerust met mengvijzels met een variabel toerental, met 15 tot 55 toeren per minuut, schakelbaar in 3 trappen.

Intelligentie en netwerken aan boord
Slimme voertechniek staat bij SILOKING al jaren hoog in het vaandel. Nieuwe SILOKING assistentiesystemen ondersteunen de chauffeur bij zijn dagelijkse werkzaamheden met de voermengwagen, van het laden en mengen tot het lossen van de machine. Zo mengt de zelfrijdende voermengwagen het rantsoen automatisch na het laden, ook zonder chauffeur op de stoel blijven de mengvijzels draaien. Zodra de ingestelde namengtijd is bereikt, schakelen de mengvijzels automatisch uit.

“Moderne zelfrijdende voermengwagens beschikken over diverse netwerken en vereenvoudigen digitale arbeid. De bedrijfsleider of veehouder ontvangt cruciale informatie over de machine en het gevoerde rantsoen direct op zijn laptop of smartphone” aldus Productspecialist Dr. Philipp Twickler van SILOKING.

Meer nieuws

Bromach verwerft importeurschap DIECI agri- en
constructiemachines

9 januari 2023

DIECI ontwerpt en bouwt sinds 1962 hoogwaardige machines voor de landbouw, de bouwsector en industrie. Het machineassortiment bestaat hoofdzakelijk uit…

Lees meer >

Bromach wenst u fijne Feestdagen en een gezond 2023!

21 december 2022

Wij wensen u, uw familie en personeel prettige feestdagen en een gezond 2023 toe!Graag tot volgend jaar! P.S. Vrijdag a.s.…

Lees meer >

Bromach pakt uit met nieuwe Redrock machines op ATH

7 september 2022

Redrock is een Noord-Ierse fabrikant van een compleet programma voertechniek, mestverwerking en silagetechniek. Op het vaste land van Europa is…

Lees meer >
Bromach_Prijslijst_2022