Redrock Vari-Cut

De Vari-Cut voermengwagen serie is uitgerust met het zogenaamde mengarmsysteem. Dit is een langzaam draaiend ongedwongen systeem waardoor een uitstekend en zeer luchtig mengsel ontstaat. Door het mengarmsysteem is het ook zeer goed mogelijk om natte bijproducten te laden zonder dat er moes ontstaat.

Standaard is de mengwagen voorzien van een omkeerinrichting voor de menghaspel. Tijdens het mengen wordt het voerproduckt door de zeer effectieve snij-inrichting “gedrukt”, voor het lossen wordt de draairichting van de menghaspel omgekeerd waardoor het voer vervolgens in de speciale losvijzel geschept wordt. Deze losvijzel draait tijdens het mengen niet mee, waardoor er ook absoluut geen “vermoesing” van het voer optreedt. Na het lossen is de mengwagen ook volledig leeg, er blijft geen restvoer achter in de wagen. De voermengwagens beginnen bij 16 m3 en lopen door tot een respectabele 30 m3.

Alle modellen zijn naar wens uit te rusten met een al dan niet programmeerbare weeginrichting. Door de robuuste bouwwijze zult u verrast zijn door de lage onderhoudskosten en de lange levensduur.

Voordelen van de Redrock Mengarm voermengwagens:

De Redrock Mengarm voermengwagens genereren een voerstructuur die het proces van voer naar melkproductie optimaliseert. Lang gras en stro, normaal gesproken lastig om te mengen, wordt op de juiste lengte gesneden. Kort genoeg om totaal in het mengsel opgenomen te worden, maar nog steeds lang genoeg om de pens van de koe te prikkelen. Doordat de voerstructuur (en hiermee de prik) wordt behouden, wordt de noodzaak om structuur (bv stro) toe te voegen in grote mate gereduceerd. De dieren zijn beter in staat om het voer te verteren, hetgeen de melkproductie ten goede komt.

De Redrock menghaspel gaat zeer voorzichtig met het voer om. Ook natte produckten en bijvoorbeeld suikerbieten kunnen perfect gemengd worden zonder dat deze produckten vermalen worden, ook hier blijft de structuur behouden en behoudt het voer zijn waarde. Doordat de wagen bij het lossen volledig geleegd wordt en er dus geen restvoer in de wagen achterblijft, is het gevaar van schimmel in restvoer niet aanwezig.

Doordat de Redrock voermengwagens met een zeer laag toerental draaien en daarbij geen vijzels hebben die het voer moeten verwerken, is het benodigd aandrijfvermogen zeer laag. Dit resulteert in een zeer laag brandstofverbruik, dag na dag, jaar na jaar. Bijkomend voordeel dat de Redrock voermengwagens door een relatief kleine trekker aangedreven kunnen worden, er zijn praktijkvoorbeelden waarbij 20m3 wagens met een 80 pk trekker draaien.

Kortom:

  • Optimaal struktuurbehoud
  • Perfekt mengen, ook van natte produkten
  • Voer wordt op de juiste lengte gesneden, optimale pensprikkeling
  • Minder noodzaak om struktuur toevoegen in de vorm van bijvoorbeeld stro
  • Verbeterde diergezondheid
  • Geen restvoer in de wagen na het lossen
  • Zeer laag benodigd vermogen
  • Laag brandstofverbruik
  • Weinig sneldraaiende delen — lange levensduur
  • Weinig onderhoudskosten

Technische gegevens

Type Inhoud (m3) Totale lengte Totale breedte Totale hoogte Instort-hoogte Lossen Benodigend vermogen (kW/PK) Banden
16 FD 16 644 cm 260 cm 292 cm 250 cm rechts voor/ dwarsband achter 51/70 385/65R22.5
20 FD 20 744 cm 260 cm 292 cm 250 cm rechts voor/ dwarsband achter 59/80 385/65R22.5
24 FD 24 780 cm 297 cm 310 cm 275 cm rechts voor/ dwarsband achter 67/90 445/65R22.5
30 FD 30 880 cm 297 cm 310 cm 275 cm rechts voor/ dwarsband achter 75/100 445/65R22.5

Prijslijst aanvragen

Afbeeldingen